NEVEROVATNO Sud u Lozani dodelio pobedu Albaniji, Rama slavi “pravdu”!


Sud za sportsku arbitražu u Lozani registrovao je meč Srbije i Albanije u korist gostiju! To je potvrdio i premijer Edi Rama koji je na svom “Tviter” profilu napisao da je pravda iz Beograda zakucala na vrata. Našoj selekciji su, šta više, oduzeta tri boda, pa će sada imati -2 boda!

524369_20141014reutersmarko-djuricabelgradedi006831490_f

“Super! Evo je i evropska pravda! Tri boda u meču sa Srbijom u Beogradu biće dodeljena Albaniji!”, napisao je Rama na društvenim medijima.

Odluka Suda za sportsku arbitražu u Lozani da registruje meč Srbije i Albanije u korist gostiju izazvala je tviteraški rat premijera Albanije i Srbije Edija Rame i Aleksandra Vučića.

Istu vest su prokomentarisali i danski mediji najavivši da će slučaj “dron” ići u korist Albanije, a na štetu Srbije. Prvobitno, pobeda od 3:0 je dodeljena “orlovima”, ali bodove nije dobio niko.

“Sud za sportsku arbitražu umeo je i ranije da promeni odluku neke druge institucije ili nadležnog saveza. Činjenica je da se iznad terena pojavio dron sa zastavom koja je provocirala Srbe. Međutim, ona nikome nije naudila i direktno nanela štetu. Činjenica je, takođe, da su srpski navijači uleteli na teren, napali albanske igrače i nekima naneli povrede. CAS će biti neumoljiv”, pišu mediji iz Danske čija se selekcija takođe nalazi u grupi kvalifikacija sa Srbijom i Albanijom.

CAS smatra da je Fudbalski savez Srbije odgovoran za prekid meča, pa je zbog toga utakmicu registrovao službenim rezultatom 0:3. Sud nije stao na tome, već je našoj selekciji oduzeo tri boda, pa se prvi put u istoriji desilo da jedna selekcija ima -2 boda.

Sud u Lozani je, kako se navodi u obrazloženju, prihvatio albansku žalbu, jer nije pronašao dokaz da su gostujući igrači odbili da nastave meč, dok je prekid usledio usled loše organizacije i nasilnog uletanja navijača.

CAS je potvrdio odluku UEFA da se Srbiji oduzmu tri boda, te naredio odigravanje sledeca dva meca kod kuce bez publike, uz kaznu od 100.000 evra.

Izvor: Blic

Leave a comment